Nieuws

Forse uitbreiding elektriciteitsnet Oss, Heesch en Geffen

Timmermans Infra BV en Timmermans Drilling BV gaan in opdracht van Enexis Netbeheer werken aan een forse uitbreiding van het elektriciteitsnet in Oss, Heesch en Geffen.

Door de energietransitie wordt het net steeds meer belast. Enexis Netbeheer wil voorkomen dat het elektriciteitsnet overbelast raakt. Daarom komen er zwaardere kabels in de grond. Door deze netversterking heeft Enexis Netbeheer in de toekomst meer capaciteit om spanningsklachten te voorkomen.

Dit project is van zeer grote omvang en wordt in 3 fases uitgevoerd de komende maanden.

In fase 1 van Oss naar Geffen legt Timmermans Infra een tracé aan van ruim 7 km, waarvan in 5,5 km van het tracé wordt geboord op 19 boorlocaties. In totaal hebben we hiervoor 31 gestuurde boringen nodig. In fase 1 wordt meer dan 100 km kabel 1x800AI gelegd, 26 kilometer Ø250 Mantelbuis geboord t.b.v. kabel en 10 kilometer Ø125 mantelbuis geboord t.b.v. glasvezel.

Voor Timmermans Drilling is dit de grootste opdracht sinds de oprichting in 2021. De 31 boringen variëren in lengte en bundelsamenstelling. De langste boring is 478 meter, waarbij er tegelijk 4 buizen van 250 mm en 2 buizen van 125 mm ingetrokken zullen worden.

 

  • Forse uitbreiding elektriciteitsnet Oss, Heesch en Geffen
  • Forse uitbreiding elektriciteitsnet Oss, Heesch en Geffen
  • Forse uitbreiding elektriciteitsnet Oss, Heesch en Geffen
  • Forse uitbreiding elektriciteitsnet Oss, Heesch en Geffen
  • Forse uitbreiding elektriciteitsnet Oss, Heesch en Geffen

Timmermans Infra werkt voor dit project nauw samen met Timmermans Drilling. Door alle disciplines in huis te hebben kunnen we proactief inspelen op de wensen van de opdrachtgever, zelf op zoek gaan naar unieke oplossingen en het traject van engineering tot uitvoering realiseren. In dit project hebben wij in principe alles gedaan; van tracé studie tot zakelijk recht, van vergunning tot de daadwerkelijke uitvoering en dit alles in goede communicatie met Enexis Netbeheer. Gezien de omvang hebben wij werkterreinen ingericht in Geffen en Heesch voor de opslag van grote hoeveelheden materiaal.

Gert-Jan Timmermans, directeur Timmermans: ‘’Wij gaan dit project met veel vertrouwen tegemoet en danken Enexis Netbeheer voor de samenwerking. Wij wensen al onze collega’s op dit project veel werkplezier toe de komende maanden!‘’.