Duurzaam ondernemen bij Timmermans Infra

Klimaatverandering vraagt om directe actie, een uitdaging die wij serieus nemen. Duurzaamheid staat bij ons voorop; we streven ernaar onze CO2-uitstoot te verminderen en het milieubewustzijn onder onze medewerkers te vergroten. Want bij Timmermans Infra geloven we: duurzaam ondernemen is een kwestie van doen.

Ons duurzaamheidsbeleid

‘Het uitvoeren van werkzaamheden op duurzame wijze om een positieve bijdrage te leveren aan het beschermen van het milieu en het voorkomen van klimaat­verandering. Samen met Brabant Water en Enexis onderweg naar een duurzame toekomst.’

Wij zijn overgestapt op HVO diesel

Een groot deel van de ritten binnen Timmermans worden gereden op HVO100- en HVO20-brandstof. HVO diesel is het fossielvrije, hernieuwbare en emissiearme alternatief voor traditionele diesel. HVO100 heeft een 90% lagere CO2 emissie in vergelijking met reguliere diesel.

CO2-prestatieladder als leidraad

De CO2-prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2-uitstoot en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De ladder wordt als CO2-managementsysteem en
als aanbestedingsinstrument gebruikt.

Zonnepanelen

Op de daken van onze panden liggen in totaal maar liefst 600 zonnepanelen. Hiermee kunnen we in onze totale elektriciteitsbehoefte voorzien.

hybride voertuigen bij Timmermans

Hybride en elektrische
voertuigen

We hebben ca. 10 elektrische voertuigen en een toekomstbestendige laadinfrastructuur. Elektrisch rijden is voor Timmermans Infra een logische optie omdat de meeste van onze werken in de regio zijn.
Ook qua werkmaterieel breiden we uit met oog op het milieu, onder andere met de inzet van 2 elektrische minigravers.

MVO bij Timmermans

Groene producten

Om onze footprint te verminderen investeert Timmermans in landbouwgrond. Deze grond wordt gebruikt om te beplanten om hier bosgrond van te maken. Op deze manier wil Timmermans een steentje bijdragen aan een beter klimaat voor de toekomst.

Maatschappelijke sponsoring

Bij Timmermans Infra geloven we sterk in het belang van maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Daarom streven we ernaar om een positieve impact te hebben op onze gemeenschap, niet alleen door ons werk, maar ook door middel van sponsoring en ondersteuning van verschillende initiatieven en goede doelen.

Recycling bentoniet

Bentoniet recyclen we door middel van onze dupagro recycling container, wat enorm veel nieuw bentoniet scheelt.

Certificaten & erkenningen

Onze gerealiseerde (én nog te realiseren) doelstellingen, maatregelen en energiebeleid hebben geresulteerd in onderstaande certificaten, rapportages en erkenningen.